Sala de baschet

 

Acest joc de echipă popular în toată lumea produce o satisfacție enormă atât participanților, cât și publicului. Baschetul profesionist se joacă între două echipe, fiecare echipă având un număr de cinci jucători. Procesul captivant al jocului cuprinde un mare număr de exerciții, multe dintre care intră în complexul de gimnastică curativă tradițională. De asemenea, în sala de baschet centrului sportiv Gonvaro-SportClub se poate antrena baschet atât în mod individual, cât și împreună cu colegii sau prietenii.

 

Baschet este un remediu excelent pentru dezvoltarea și menținerea unei stări fizice optime a organismului uman. În mare parte, acest lucru este favorizat de multiplele solicitări ale grupelor musculare la care este supus fiecare jucător. Caracterul competitiv al jocului de baschet permite distragerea atenției de la complexitatea fizică a executării unor exerciții, datorită căruia activitatea unor grupuri de mușchi se optimizează fără eforturi suplimentare.

Solicitarea la care este supus omul crește frecvența mișcărilor respiratorii, atingând 50 – 60 de cicluri timp de un minut, în condițiile unui volum total de aer respirat cuprins între 120 și 150 de litri pe minut. Un aflux de aer atât de intens condiționează filtrarea naturală a țesuturilor pulmonare, condiționând totodată o mică creștere a volumului vital al plămânilor. În aceste condiții, o importanță considerabilă au temperatura și prospețimea aerului, care sunt menținute constant în sala de baschet centrului sportiv Gonvaro-SportClub.

Practicarea sistematică a baschetului normalizează funcționarea sistemului cardiovascular, crește masa musculară, mărește nivelul metabolismului, antrenează vederea periferică. Deplasarea continuă pe terenul sportiv dezvoltă precizia coordonării și a gândirii spațiale. În complex cu exerciții de fitness, practicarea jocului de baschet permite atingerea unor rezultate sportive într-o perioadă scurtă de timp.

baschet  baschet

baschet  baschet

PARTICULARITĂȚILE EXERCIȚIILOR

Solicitările produse în timpul exercițiilor de baschet au o influență benefică pentru orice vârstă. Trebuie însă, de ținut minte că acesta este un sport de contact, practicarea căruia nu exclude diferite traumatisme. Pentru a reduce substanțial probabilitatea apariției acestora ajută încălzirea prealabilă executată sub îndrumarea unui antrenor al centrului sportiv Gonvaro-SportClub. Sala de baschet centrului nostru este dotată cu inventar sportiv modern, care permite pregătirea pentru baschet a tuturor grupelor musculare.

alte serviciile salii sportive
badminton volei futsal si minifotbal
BADMINTON
VOLEI
FUTSAL SI MINIFOTBAL