Sala de badminton

 

Badmintonul este un joc practicat efectiv de toată lumea. Aici nu se cer abilități sportive deosebite, deprinderi fine și cunoștințe strategice profunde. Poți avea satisfacție de la acest joc practic la orice vârstă și în orice componență de jucători, indiferent de sex, vârstă sau pregătire fizică.

Badmintonul profesionist se deosebește prin prezența unor reguli sportive stabilite. Totodată, o importanță deosebită o are echipamentul utilizat și amenajarea locului de joc. Numai jocul în sala de badminton special echipată îți oferă posibilitatea să încerci toate avantajele procesului de joc, contribuind, totodată, la perfecționarea deprinderilor jocului. Doritorii de a se iniția în jocul de badminton pe o arenă profesională sunt invitați de către Centrul de fitness Gonvaro-SportClub.

 

Ca sport activ, badmintonul contribuie la întărirea diferitelor grupuri musculare, creșterea tonusului vital, dezvoltarea rezistenței la oboseală și a coordonării mișcărilor. Se ameliorează funcționarea aparatului vestibular, crește viteza de reacție și viteza de luare a deciziilor. Rezultate deosebit de mari se pot obține jucând în sala de badminton specială, dotată cu echipament corespunzător și protejată împotriva traumatismelor accidentale produse în timpul jocului în locuri neadaptate în acest scop.

Observarea permanentă a mișcării fluturașului servește ca o gimnastică perfectă pentru ochi, în timp ce moderația solicitărilor nu permite oboseala excesivă a vederii. Aceste particularități ale badmintonului sunt deosebit de benefice pentru persoanele care petrec cea mai mare parte a timpului în fața monitorului de calculator sau a televizorului.

Jocul de badminton este însoțit de o multitudine de aplecări, alergări și sărituri. În același timp, sunt implicate practic toate grupurile musculare. Mersul jocului permite reglarea valorii solicitărilor fizice, oferind jucătorilor posibilitatea ca ei singuri să-și aleagă ritmul de joc. Badmintonul este legat de o mișcare continuă, iar intensitatea jocului depinde de posibilitățile și preferințele jucătorilor înșiși.

Chiar și solicitările moderate în jocul de badminton favorizează scăderea în greutate și eliminarea grăsimii în exces. Aplecările frecvente după fluturașul căzând reduc depunerile de grăsime acumulate în zona taliei. În medie, într-o oră de joc se ard aproximativ 450 calorii, ceea ce este de două ori mai mult decât în cazul unei plimbări obișnuite timp de o oră.

sala de badminton  sala de badminton

sala de badminton  sala de badminton

PARTICULARITĂȚILE EXERCIȚIILOR

Jocul de badminton pe terenul profesional de la centrul de fitness Gonvaro-SportClub îți permite să încerci toată gama de particularități captivante și folositoare ale acestui joc popular în toată lumea. Sala de badminton este dotată cu tot echipamentul necesar, precum și cu cabine de duș confortabile. În cazul în care nu există contraindicații medicale, orice vizitator al Gonvaro-SportClub poate încerca o mulțime de emoții pozitive și o excelentă doză de bună dispoziție, jucând doar badminton sau alternând antrenamentele de joc cu multiple exerciții utile în incinta centrului de fitness. Înainte de joc se recomandă efectuarea unei încălziri minime.

alte serviciile salii sportive
sala sportiva volei futsal si minifotbal
SALA SPORTIVA
VOLEI
FUTSAL SI MINIFOTBAL