Sala de minifotbal și futsal

 

Prin termenii ”minifotbal” și ”futsal” deseori este numit unul și același joc desfășurat pe terenul din interiorul sălii. Mici deosebiri dintre aceste discipline există, însă ele nu sunt atât de semnificative în cadrul competițiilor de amatori. În esență, este același fotbal cunoscut de toată lumea, dar desfășurat în interiorul încăperii, sala de minifotbal are dimensiuni mai reduse, cu un număr mai mic de jucători și cu unele deosebiri neesențiale. Sala de minifotbal și futsal din cadrul clubului sportiv Gonvaro-SportClub se potrivește perfect atât pentru desfășurarea competițiilor profesioniste, cât și pentru antrenamentele de amatori.

 

Minifotbal și futsal atrag jucătorii prin dinamica jocului, posibilitatea de a te manifesta și de a căpăta o doză semnificativă de energie pozitivă. Antrenamentele de fotbal ridică dispoziția, îmbunătățește calitatea somnului de noapte, optimizează funcțiile organismului în ansamblu. Solicitările produse în timpul jocului au un efect benefic asupra funcționării diferitelor sisteme ale organismului.

Înainte de toate, se normalizează activitatea sistemului cardiovascular, se normalizează tensiunea sangvină, se reduce riscul apariției accidentelor vasculare cerebrale și a afecțiunilor cardiace. Din organism se elimină surplusul de colesterol, se îmbunătățește circulația sângelui și alimentarea cu oxigen a organelor interne.

Varietatea mișcărilor de joc pune în mișcare diferite grupuri musculare, concomitent restabilind și întărind forțele de protecție ale organismului. Crește imunitatea, se îmbunătățește metabolismul, se înlătură surplusul de greutate. Specialiștii au observat că exercițiile regulate de minifotbal și futsal au un efect benefic asupra aparatului locomotor, favorizând, totodată, întărirea țesutului osos.

Ritmul dinamic al jocului favorizează dezvoltarea dexterității, a echilibrului, a coordonării și preciziei mișcărilor. În unele cazuri, minifotbalul și futsalul se recomandă ca remediu împotriva depresiei, insomniei, și a unui șir întreg de boli. Pentru tânăra generație un factor important va fi, în cadrul jocului de minifotbal si futsal, dezvoltarea unor asemenea calități ca fermitatea în atingerea unui scop, comunicabilitatea, responsabilitatea și, desigur, voința de a câștiga.

futsal si minifotbal  futsal si minifotbal

futsal si minifotbal  futsal si minifotbal

PARTICULARITĂȚILE EXERCIȚIILOR

Exercițiile de minifotbal și futsal prezintă un șir de restricții pentru persoanele cu probleme ale aparatului locomotor, ale sistemului cardiovascular, precum și în cazul prezenței unei serii de alte afecțiuni. Pot fi inițiate antrenamentele sau jocul numai după consultarea medicului curant. De asemenea, trebuie de ținut minte că, la fel ca și în alte probe sportive de contact, în jocul de minifotbal sau futsal nu este exclusă posibilitatea producerii traumatismelor. Pentru a reducere probabilitatea apariției unor asemenea situații, înainte de fiecare joc este necesară executarea unei serii de exerciții de încălzire.

alte serviciile salii sportive
badminton volei baschet
BADMINTON
VOLEI
BASCHET